Støt CF Kontakt Debat Søg Webshop Hjem
    
     
           
 

 
     
 
 

Bimle-bamser uddeles til børn med cystisk fibrose

 

Over hele landet er frivillige i gang med at hækle Bimle-bamser til børn med cystisk fibrose. Bimle-bamserne uddeles til nydiagnosticerede, så den kan følge børnene, når de er til undersøgelser på hospitalet og skal bidrage til at gøre opholdet på hospitalet mere positivt.

Efterhånden som vi får flere bamser, vil de blive uddelt til alle små børn med cystisk fibrose. Derudover uddeles ”Mia og Bimle”-bøgerne som klassesæt sammen med en bamse, når børn med cystisk fibrose skal starte i skole.

Bimle-bamsen er udviklet til foreningen ud fra bogen "Mia og Bimle", hvori marsmanden Bimle møder pigen Mia, som har cystisk fibrose. Bøgerne uddeles som klassesæt sammen med en bamse, når børn med cystisk fibrose skal starte i skole. 

Læs e-bogen "Mia og Bimle - Noget om cystisk fibrose"

Nogle af Bimle-bamserne vil også blive solgt, og overskuddet vil gå til vores projekt 'postive oplevelser' til børn og voksne med cystisk fibrose, som er eller har været igennem en hård sygdomsperiode.

 

Følg Bimle projektet på facebook

I takt med at projektet udvikler sig og Cystisk Fibrose Foreningen uddeler Bimle-bamser til børn på Cystisk Fibrose Centrene, vil vi lægge billeder og små historier op vores facebook side.

Meld dig ind i gruppen og del dine hæklebilleder med andre.

"Kreative sysler for Cystisk Fibrose Foreningen" på facebook 

 

Desværre er det ikke alle, der kan hækle Bimle-bamser

Hvis man selv har cystisk fibrose, eller hvis der er en i husstanden med sygdommen, kan man ikke hækle på grund af den risiko, der kan være for at eventuelle bakterier kan overleve i garnet i lang tid og derved overføres til de børn som skal modtage Bimle-bamserne.

Vi er naturligvis rigtig kede af dette, men vi håber på alles forståelse for denne særlige problematik ved sygdommen.

 

Vil du vide mere om Bimle-projektet

Kontakt Tanya Møller Christiansen hos Cystisk Fibrose Foreningen på tmc@cff.dk eller telefon 25 37 70 30.  

Bimle-bamser skal hækles med bestemt garn og fyld, for at de lever op til CE-certificeringen og derved er godkendt til udlevering til børn. Derfor sender vi en Bimle-hæklepakke til dem, der ønsker at hækle Bimle-bamser for os.

 

Hækleopskrift på Bimle-bamse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
 
Bund
Copyright all rights reserved by Danish Cystic Fibrosis Association 2009 eeeeeee eWebsponsorer: